Magyar Közösség Napja, 2019. Június, 29.

Kedves Barátaink!

Örömmel értesítünk Benneteket, hogy lassan közeleg közösségünk életében az a fontos és kiemelkedő esemény, amit már mindenki úgy ismer, hogy az Abrudbánya-i Magyar Közösség Napja, “Verespatak és Abrudbánya Magyar Kulturális Egyesület” és “Abrudbánya Református Egyházközség” szervezésében. A dátum változatlan, mint minden esztendőben, most is június utolsó szombatjára (június 29.) szervezzük ünnepélyünket.

Aki már meglátogatott, vagy velünk ünnepelt – akár csak egy alkalommal is – az mindig visszavágyik e varázslatos és csodálatos városkába. Aki többször járt már nálunk tudja, hogy midig – valamilyen különleges módon – kellemes meglepetésben volt része közösségünket, városunkat illetően. Mindez csak azért lehetséges, mert megtanultunk együtt dolgozni, egymást igazán értékelni és tisztelni és ez csak szeretettel működik. A Szentírás azt tanítja, hogy egyetlen dolog létezik a világon, amiből minél többet adnak az emberek, annál több lesz belőle: ez pedig nem más, mint a szeretet.  Ezt szeretnénk megosztani kedves barátainkkal és vendégeinkkel ebben az esztendőben is.

A programot következőképpen állítottuk össze:

11:00 – 12:30              Istentisztelet, melynek keretében köszöntések, gyermekműsor, orgonakoncert és kórusművek

13:00                           Ebéd – abrudbányai magyar gulyás, ez alatt a jó hangulatot a magyarlapádi „Piros-pántlikás” népi zenekar biztosítja Sípos Ferenc vezetésével.

Kedves barátaink, a tápiógyörgyei “Torockó Baráti Társaság” nyolcfőnyi küldöttsége, Németh Csaba vezetésével, szabadtéri palacsintasütéssel járulnak hozzá rendezvényünkhöz.

14:00                          Városnézés és Verespataki látogatás

 

A református templomban megtekinthető az erdélyi fejedelmekről készített kétnyelvű kiállítás és a magyar találmányokról készített bemutató.

Jókedv és vidámság minden résztvevőtől megkívántatik.

Szponzoraink: “TILTOTT CSÍKI SÖR” – Üdít, táplál és felvidít!

 

Tisztelettel és szeretettel,

Ladányi P. Sándor lelkipásztor

Kopenetz Loránd Márton gondnok, egyesületi elnök

Érdeklődni lehet:

Ladányi P. Sándor, ref. lp. tel: 0740-051-647, e-mail: ladanyis@yahoo.com

Kopenetz Loránd Márton, Egyesületi elnök, ref. gondnok: tel: 0745-396-350, e-mail: lorandkopenetz@yahoo.com